Erzgebirgeläinen joulumaailma!


Aivan kuin ne tulisivat suoraan joulupukinpajasta! Ilman näitä perinteisiä, Erzgebirgen vuoristoalueelta kotoisin olevia hahmoja ja koristeita monista kodeista ympäri maailmaa puuttuisi jotain oleellista joulun aikaan. Valoa kantavat enkelit ja kaivosmiehet, pähkinänsärkijät, suitsukehahmot, pyramidit ja valokaaret luovat valoa tuoden rauhaa ja joulumieltä kiireiseen elämäämme.

Näillä hahmoilla ja esineillä on juurensa Erzgebirgen alueen kaivostoiminnassa ja kaivosmiesten elämässä. Ne esimerkiksi kertovat näiden miesten valonkaipuusta pimeiden kaivosten syvyyksissä. Taloudellisen ahdingon aikana syntynyt koristeperinne on tänä päivänä kiinteä osa erzgebirgeläistä kansantaidetta ja tuo joulunodotusaikana ja jouluna iloa kaikkialla maailmassa.

Aidot erzgebirgeläiset joulukoristeet ovat taidokasta käsityötä, jota valmistetaan vuosisatojen perinteellä Erzgebirgessä. Samaan taitoon ja tunnelmaan eivät Aasiassa valmistetut kopiot yllä!


Vielä muutama sana tilausmenetelmästä: Erittäin runsaan valikoiman johdosta julkaisemme koko tuoteluettelon. Tilatut esineet pakataan ja postitetaan Seiffenissa Erzgebirgessa. Tämä siksi, että esineet ovat erittäin herkkiä ja tuottajat itse osaavat parhaiten pakata ne niin, että ne saapuvat ehjinä tuomaan valoa ja iloa Pohjolan jouluun. Postikuljetus kestää noin viikon.

Tontut kuiskuttivat, että pikkuhiljaa adventti ja joulu lähestyvät ja on aika valmistaa lähetyksiä pukin konttiin. Verstas on nyt avattu!

UUTUUS 2013!

Nyt myös Herrnhutilaisia adventtitähtiä eli Herrnhuter Adventssterne.


Suosittelemme

Joulutori Vantaalla

Kivat ja hyödylliset lahjaideat!


hits counter