Tähtilaulajat eli Tiernapojat

Tähtilaulajat, saksaksi Kurrende-Sänger, tulee latinankielen sanasta currere = „kulkea“. He olivat pieni, nuorukaisten muodostama lauluryhmä, joka kulki juhlien aikaan talosta taloon laulaen ja lanttia anoen. Asuna heillä oli mustat kaavut ja musta lierihattu. Kuuluisin Kurrende-laulaja on ollut Martin Luther, joka ansaitsi opiskeluelantoaan laulamalla v. 1498-1501 Eisenachissa. Vielä tänäpäivänäkin Erzgebirgessä Sachsenissa ja Thüringenissä joulun aikaan nuoret Tähtllaulajat kiertävät kotien ovilla tuoden joulutunnelmaa.Kurrende

Suomessa löytyy vastaava perinne, Tiernapojat. Nimi tiernapoika tulee ruotsinkielisestä sanasta stjärna ’tähti’. Oulussa köyhät opiskelijat perustivat 1700-luvulla lauluryhmiä ja laativat lisäansion toivossa joulukuvaelman ja kulkivat kaupungin taloissa. Tämän perinteen juuret ovat siis keskiajan Etelä-Euroopassa. Nykyinen tiernapoikien tekstimuoto on peräisin 1800-luvun lopulta.

Luettelosta voitte katsoa koko tuotevalikoiman nettisivuiltamme. Napsautus vasemmalla olevan kuvan päälle tuo koko malliston nähtäväksenne. Jokaisen veistosryhmän alla on juokseva numero. Sivun reunassa löytyy vastaavasti tämän numeron kohdalla ko. tuotteen nimi, mitat ja lihavoituna tuotenumero. Kopioikaa tämä numero välimuistiin.

KurrendeNapsautus oikealla olevan pyramiidin päälle tuo hinnaston nähtäväksenne. Kun syötätte halutun ryhmän tuotenumeron etsi-toiminnon kenttään (Ctrl F), niin ohjelma vie tiernapoikaryhmän hintariville. Hintaan sis. 24 % alv ilman postimaksua. Kopioimalla molemmat tiedot webisivun vasemmalla olevan sähköpostin viestikenttään ja antamalla kontaktitietonne (myös puhelinnumeronne) voitte tilata mielituotteenne. Postimaksu on ryhmän koosta riippuen n. 10- 15€. Ilmoitamme sen sitoumuksetta heti, kun valmistaja on saanut lähetyksenne valmiiksi. Näin varmistamme, että tuotteenne tulee hyvin ja turvallisesti pakattuna perille. Mikäli se kaikesta huolimatta vahingoittuu kuljetuksessa, saatte uuden tilalle, ellei se ole korjattavissa.


hits counter