KoMo - rakkaudesta käsityöhön ja hyvään ruokaan

Me olemme kuin pieni Eurooppa. Se on paljon sanottu, mutta näin se periaatteessa on. Ensimmäiset virstanpylväät alan edelläkävijöinä saavutimme kukin omilla tahoillamme. Wolfgang Mock on kehittänyt menestyksekkäästi viljamyllyjä Saksassa vuodesta 1978, ja Peter Koidl, intohimoinen myllynrakentaja Itävallasta, on niin ikään yli 20 vuoden ajan ollut innovatiivinen vaikuttaja viljamyllymarkkinoilla.

 

Kymmenen vuotta sitten yhdistimme voimamme tasavertaisen yrityksen nimissä. Tuotekehittely, markkinointi ja hallinto ovat kaikki saman katon alla, vaikkakin kahdessa eri paikassa. KoMoKo niin kuin Koidl ja Mo kuten Mock. Kumpikin työskentelee omassa maassaan, mutta yhteistyö on mieluisaa ja sujuvaa. Tuotteidemme laadusta olemme niin varmoja, että kuluttajille myönnetään  jopa 12 vuoden takuu.

 

Breites Band

Valtaosa komponenteista valmistetaan viranomaisten tarkasti valvomissa työpajoissa, joissa työllistetään eriasteisesti vammaisia henkilöitä. Ekologisien materiaalien ja työtapojen lisäksi kannamme näin yhteiskunnallista vastuuta heikommassa asemassa olevista kanssaihmisistämme.

Myllyn kivet:

Erittäin luja sekoitus korundia ja keramiikkaa.

Koneisto:

Uusinta tekniikkaa edustava toteutus huolehtii voimien saumattomasta yhteistyöstä. Kehitimme moottorilaakeroinnin, jonka ansiosta kaikki myllymme ovat erittäin hiljaisia - mallista riippuen 70 - max. 72 dB.

 

Puu:

Luonnonlahja. Kestävä, kaunis, sileä, suojattu biologisilla kasviöljyillä. Pyökkiä ja vaahteraa, vain parasta laatua.

Asteikko:

Hienous on portaattomasti säädettävissä suppiloa kääntämällä.

Miksi vastajauhettu jauho on niin tärkeää?

Vilja ja viljatuotteet ovat kuuluneet jo vuosituhansien ajan keskeisiin elintarvikkeisiimme. Viljanjyvä sisältää lähes kaikki ihmisen ravinnolle tärkeät ravintoaineet. Kun hiilihydraatit (tärkkelys), rasvat ja valkuaisaineet antavat keholle energiaa ja rakennusaineita, säätelevät vitamiinit ja kivennäisaineet ruumintoimintoja, kuten hermoston ja lihasten toimintaa.

Jauhoilla ja jauhoilla on eroa!

Kauppajauhoista (puolikarkea vehnäjauho) on erotettu jyvän alkio ja kuorikerros pois ennen jauhatusta. Jauho sisältää siis vain jyvän ydinosan, jossa on vain vähän vitamiineja ja kivennäisaineita. Tälläisen käsittelyn jälkeen jauho on paremmin säilyvää ja kauniin valkoista. Koska aikaisemmin oli ns. valkoinen jauho ainoastaan varakkaiden ulottuvilla, on se saanut siitä lähtien olla ikään kuin korkeamman elintason symbolina.
Nykyään tiedetään kuitenkin, että valkoisten vehnätuotteiden runsaan kulutuksen vuoksi jää ihmisiltä saamatta ravintofysiologisesti tärkeitä ravintoaineita. Täysjyväjauho, johon jauhetaan kokonaisia jyviä, sisältää oleellisesti enemmän B-vitamiineja, E- ja A-vitamiinia, niasiinia ja kivennäisaineita (kaliumia, kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja rautaa).

Vastajauhettu vilja on luonnonlahja ihmiselle, koska se sisältää maapohjan elinvoiman, viljelijän läpi sukupolvien jatkuneen huolenpidon ja kokojyvän alkuvoiman. Jotta tämä kaikki voitaisiin hyödyntää, on jokainen myllymme valmistettu huolella yksityiskohtia myöten. Tulet innostumaan!

Ja vielä sananen siitä, miksi kannattaa jauhaa jauho vasta juuri ennen käyttöä:
Eihän kukaan kaada hienoa viiniäkään lasiinsa ja nauti sitä vasta viikkoja myöhemminWink eikä omenaa kuorita valmiiksi viikkoja ennen syömistä! Yhtä hellävaraisesti tulisi käsitellä tärkeätä elintarvikettamme viljaa ja käyttää se heti jauhatuksen jälkeen.

drupal analytics